Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η διαδρομή σου - Μίνα Μπουλέκου



 

«Η Διαδρομή»

 

Ψηλά τα Βουνά,  π’ αντάμωσα

Πως θα σε βρω…

Πως θα σ’ ακολουθήσω…

Ο δρόμος  μακρύς



Αχ’ Ουρανέ μου!

Άνοιξε

Την αγκαλιά σου

Να με δεχθείς…

 

Στα απύθμενα βάθη

Του μυαλού σου

Περπάτησα…

Αφήνοντας τα Χνάρια μου

Νωπά….

 

Χάθηκε μονομιάς το Χαμόγελό Σου

Γλίστρησε στα Χείλη Μου..

Πικρή η Γεύση Σου…

 

Βυθισμένες οι Σκέψεις Μου….

Δεν Οριοθετούνται

σε δίχως τέλμα… σε δίχως σειρά …

 

Η Απουσία σου Θρυμματίζεται

Σε ανούσιες λέξεις

Στάσου … ΜΗ ΦΕΥΓΕΙΣ…

 

Ήρθες από το πουθενά…

Φεύγεις και πάλι

Χωρίς προορισμό!

 

Σ’ ένα παράθυρο, στάθηκαν

Τα Γέλια σου Σπαραχτικά

Ρύγχη πέρασαν σαν Ξιφολόγχες

Κόβοντας σαν λεπίδα την Ανάσα μου!

 

Σφιγμένα Χέρια

σφυρηλατούσαν το Είδωλό σου

κυλώντας ανεπαίσθητα

στην Διαδρομή σου…

 
 
 
 
                     
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
Η κα. Μίνα Μπουλέκου - Παρασχάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Καπανδρίτι Αττικής με τον σύζυγο Ιωάννη Παρασχάκη  και τα δυο τους παιδιά τον Δημήτρη και την Γεωργία. Εργάζεται ως Ιδιωτική Υπάλληλος και τον ελεύθερο χρόνο της γράφει ποιήματα.                   (Το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο είναι:  Μαϊνα )
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
1)      Πανελλήνιο Βραβείο ρυθμομετρικής ποιητικής έκφρασης για το ποίημα « Το Στερνό Αντίο» από το λογοτεχνικό περιοδικό ΄Κελαινώ-2009΄΄με θέμα: «Αθήνα Διαμαντόπετρα στης Γης το Δακτυλίδι;»΄-Κατηγορία: Έπαινος, Απονομή: Πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηνών, 29 Νοεμβρίου 2009.
2)      3ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός ΕΠΟΚ 2011 από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) & την Εφημερίδα «Κυπριακός Ελληνισμός» με θέμα: «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα» Κατηγορία: Τιμητική Διάκριση, Απονομή: «Παρασκευαϊδειο» Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου των Αθηνών, 4 Νοεμβρίου 2011.
3)      7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος & Ποίησης Εφήβων-Ενηλίκων-Ιδεόπνοον, Κατηγορία: Ποίηση - Τιμητική Διάκριση για το ποίημά της «Στερέωμα» Απονομή: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης -16 Μαρτίου 2012.
 
4)      ΚΖ’ Δελφικοί Αγώνες Ποίησης 2012 της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Δελφών στις 10 Ιουνίου 2012,  Τιμητική Διάκριση για το ποίημά της «Ένα Διάφανο Βλέμμα».
5)      1ος Ποιητικός Διαγωνισμός UNESCO Κεφαλλονιάς 2012, Κατηγορία: Ελεύθερη Ποιητική Έκφραση Ενηλίκων με θέμα: «H Σύγχρονη πραγματικότητα όπως αποτυπώνεται και αντανακλάται στην ψυχή και στην σκέψη μας, δημιουργώντας εικόνες ιδέες και συναισθήματα», Α’ Έπαινος για το ποίημά της« Η Σύγχρονη Πραγματικότητα» Aπονομή: Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος»   14 Ιουλίου 2012..
6)      1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πελασγίας Φθιώτιδας με θέμα: «Αχιλλέας Ομηρικός Ήρωας» Γ’ Έπαινος για το ποίημά της «Ἀχιλλεὺς οἶος ἐπὶ Τρώεσσι μαχεῖται» Απονομή: Πνευματικό Κέντρο Πελασγίας Δήμου Στυλίδας 19 Αυγούστου 2012.
7)      4ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός ΕΠΟΚ 2012 από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) & την Εφημερίδα «Κυπριακός Ελληνισμός» με θέματα: 1)«Δίστομο -10 Ιουνίου 1944 Το Ολοκαύτωμα & 2) Του μεγάλου Αλεξάνδρου το ποίημα αυτό» Κατηγορία: Α’ Βραβείο, Απονομή: «Σπίτι της Κύπρου» Πρεσβεία Κύπρου, 22 Φεβρουαρίου 2013.
8)      Ποιητικός Διαγωνισμός Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος με θέμα Ποιητικό Διαγωνισμό Αεροπορικού περιεχομένου.“ Αφιερωμένο στους μαχητές των Αιθέρων - ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ”- Δίπλωμα (Αναμνηστικό Συμμετοχής) από την Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος- 22 Μάιου 2013-Αμφιθέατρο 251 ΓΝΑ.
9)      1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός της Καλλιτεχνικής Ένωσης “ULYSSES-ARTISTIC MERITS” με θέμα: ‘Εν αρχή ην το φως’-                           Δ΄ Βραβείο για την συμμετοχή μου αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης την 21η Μαρτίου 2013
10)  ΚΗ’ Δελφικοί Αγώνες Ποίησης 2013 της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Δελφών στις 9 Ιουνίου 2013,  Διάκριση για το ποίημά της « Ο Χρησμός».
11)  Ετήσιος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης του Λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ» με θέμα: «Όσο υπάρχουν Άνθρωποι» Απονομή στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου, 3 Νοεμβρίου 2013
Όραμά της- To ρητό του Φιλόσοφου: Φ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ
«Τὸ μυστικὸ τῆς ἀνθρώπινης ὕπαρξης εἶναι τοῦτο: δὲν θέλει μονάχα νὰ ζεῖ, μὰ καὶ νὰ ξέρει γιατί ζεῖ.
Ἡ ὀμορφιά (=ἀλήθεια) θὰ σώσει τὸν κόσμο (Ντοστογιέφσκι)»
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.