Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Οι Εκδόσεις Άγρα παρουσιάζονται στον Ιανό



Το Βιβλιοπωλείο Ιανός διοργανώνει τη σειρά παρουσιάσεων με τίτλο «Οι εκδότες και η ιστορία τους»…

… και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013, στις 20.00 θα φιλοξενήσει την παρουσιάση των Εκδόσεων Άγρα, με την επιμέλεια του Γιάννη Μπασκόζου.


Κεντρικός ομιλητής Σταύρος Πετσόπουλος
Θα μιλήσουν φίλοι, συνεργάτες και συνάδελφοι.


Έχουν προηγηθεί οι παρουσιάσεις των Εκδόσεων Ίκαρος και Καστανιώτη. Το σκεπτικό των παρουσιάσεων είναι το εξής:
«Οι εκδότες υπήρξαν για χρόνια οι διακινητές ιδεών και αποτέλεσαν στις καλύτερες και στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας πηγή αισιοδοξίας και ανανεωτικού προβληματισμού. Μέχρι σήμερα ελάχιστα έχουν γραφτεί για την ιστορία των εκδοτών και την προσφορά τους στον τόπο. Οι εκδηλώσεις θα γίνονται (εκτός απρόοπτου) την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα και η φιλοδοξία μας είναι να κρατήσουν τόσο καιρό ώστε να δοθεί η δυνατότητα να παρουσιαστούν οι περισσότεροι των εκδοτικών οίκων στη χώρα μας , αυτοί που με την εκδοτική τους δραστηριότητα συνέβαλαν και συμβάλλουν στην πολιτιστική μας ιστορία.


Η παρουσίαση κάθε εκδοτικού οίκου θα γίνεται με τον επικεφαλής του και θα συνοδεύεται από οπτικό υλικό. Θα ακολουθούν παρεμβάσεις από συγγραφείς και φίλους του παρουσιαζόμενου εκδότη. Η εκδήλωση θα έχει και τον χαρακτήρα γιορτής αφού θα καλούνται οι συγγραφείς, οι επιμελητές, οι μεταφραστές, οι τυπογράφοι, οι διορθωτές και γενικότερα οι φίλοι του εκδοτικού οίκου. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. »

Info

ΤοποθεσίαIanos, Σταδίου 24, Αθήνα
ΗμερομηνίαΔευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013, ώρα έναρξης: 20.00
Πληροφορίες210 701 1461
Τιμές εισιτηρίωνΕίσοδος ελεύθερη






Πηγή: http://www.culturenow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.