Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ξεκινώντας την ημέρα με μια μικρή ατυχία. Μην ξεχνάτε ότι και οι φιλόσοφοι κάποιες φορές πέφτουν έξω.

''Εκατό χρόνια από σήμερα δεν θα υπάρχει ούτε μια Βίβλος στον κόσμο. Το τελευταίο αντίτυπο θα βρίσκεται σε κάποιο παλαιοπωλείο.''

Βολταίρος, 1694-1778

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα!Οι φιλόσοφοι δεν ήταν - είναι μελλοντολόγοι!
    Ο Βολταίρος έπεσε σίγουρα σε αυτό πολύ έξω, εφόσον πολλά ακόμα περισσότερα χρόνια και δεν ισχύει αυτό που είπε.Άλλωστε είναι γνωστό ότι έγραψε πολλά έργα με σκληρή κριτική προς την οργανωμένη εκκλησία. Στα τελευταία χρόνια της ζωής του όμως,προκειμένου να έχει χριστιανική κηδεία είχε υπογράψει μια μερική ανάκληση των γραπτών του. Αυτό θεωρήθηκε ανεπαρκές από την εκκλησία, αλλά αρνήθηκε να υπογράψει μια γενικότερη ανάκληση.
    Σε έναν φίλο έδωσε την ακόλουθη γραπτή δήλωση: "Πεθαίνω λατρεύοντας το Θεό, που αγαπά τους φίλους μου, που δεν μισεί τους εχθρούς μου και που απεχθάνεται την καταπίεση."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.