Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αράχνη 100 εκατομμυρίων ετών!

perierga.gr - Ανακαλύφθηκε αράχνη 100 εκατομμυρίων ετών!
Ένα αρχαίο στιγμιότυπο (100 και πλέον εκατομμυρίων ετών) «ακινητοποιημένο» μέσα σε ένα κεχριμπάρι, όπου παρουσιάζεται μια αράχνη να έχει παγιδεύσει στον ιστό της μια σφήκα, βρέθηκε πρόσφατα στην κοιλάδα του Μιανμάρ. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται μια τέτοια σκηνή σε απολίθωμα και έτσι το εύρημα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα, το στιγμιότυπο αφορά σε μια νεαρή αράχνη η οποία έχει παγιδεύσει στον ιστό της μια σφήκα και ετοιμάζεται να την καταβροχθίσει....




Το γεγονός συνέβη στην πρώιμη Κρητιδική περίοδο, περίπου 97-110.000.000 χρόνια πριν, χωρίς η αράχνη να μπορέσει εν τέλει να απολαύσει το γεύμα της! Είναι βέβαιο ότι την ίδια στιγμή «δεινόσαυροι ζούσαν στο ίδιο περιβάλλον», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου σχετικά με την ανακάλυψη. Η αράχνη είναι επισήμως γνωστή ως Geratonephila burmanica και το θύμα της είναι μια αρσενική σφήκα του είδους Cascoscelio incassus. Και τα δύο είδη έχουν εξαφανιστεί σήμερα αλλά τα απολιθώματα δείχνουν ότι η συμπεριφορά τους κατά το μακρινό παρελθόν δεν ήταν πολύ διαφορετική από τη σημερινή.

πηγή: lifo.gr
http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.