Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ράφια με βιβλία στην πρόσοψη κτιρίου!

Ποιητές, λογοτέχνες και συγγραφείς δίνουν συνήθως τα ονόματά τους σε δρόμους διάφορων πόλεων του κόσμου, αποδίδοντας με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι και οι τοπικές Αρχές  φόρο τιμής στην πλούσια δημιουργία τους.
perierga.gr - Ράφια με βιβλία στην πρόσοψη του κτιρίου!
Στην πόλη Lootstraat στο Άμστερνταμ έζησαν διάφοροι σημαντικοί Ολλανδοί λογοτέχνες του 18ου και 19ου αιώνα, και μάλιστα οι περισσότεροι έμειναν σε μια συγκεκριμένη γειτονιά. Έτσι οι κάτοικοι αποφάσισαν να τιμήσουν την πλούσια προσφορά τους στην πόλη με έναν πρωτότυπο τρόπο...



perierga.gr - Ράφια με βιβλία στην πρόσοψη του κτιρίου!
Ανέθεσαν στον καλλιτέχνη Sanja Medic, στην κεραμίστρια P. Kemink και στους γραφίστες Melle Hammer και Susanne Laws να δημιουργήσουν μια «βιβλιοθήκη» με κεραμικά βιβλία στην πρόσοψη ενός πολιτιστικού κέντρου της περιοχής.
perierga.gr - Ράφια με βιβλία στην πρόσοψη του κτιρίου!
250 βιβλία τοποθετήθηκαν σε «ράφια» στην πρόσοψη, πιστά αντίγραφα των πρωτότυπων τίτλων συγκεκριμένων Ολλανδών λογοτεχνών του 18ου και 19ου αιώνα που έζησαν στην πόλη Lootstraat και διακρίθηκαν για το έργο τους.
perierga.gr - Ράφια με βιβλία στην πρόσοψη του κτιρίου!
«Το κτίριο είναι αφιερωμένο σε όσους κατάφεραν με τον τρόπο τους να προάγουν τον πολιτισμό μέσω της συγγραφής και συνεχίζουν να δίνουν κίνητρο στους νεότερους να ασχοληθούν με τη λογοτεχνία και την ποίηση», αναφέρεται στον τοπικό Τύπο.
perierga.gr - Ράφια με βιβλία στην πρόσοψη του κτιρίου!http://perierga.gr/

1 σχόλιο:

  1. η Ολλανδία αγαπάει πολύ τις Τέχνες ,πχ την ποίηση,την ζωγραφική,την Κεραμική και όλες τις υπόλοιπες,χωρίς εξαίρεση..θέλω λοιπόν να τονίσω και να απευθύνω τα εύγε μου για την εξαιρετική ιδέα να κοσμήσει την πρόσοψη αυτού του κτηρίου με βιβλία ,Ολλανδών συγγραφέων,που δραστηριοποιήθηκαν εκεί,παλιότερα, δημιουργώντας πιστά αντίγραφα ,δια της κεραμικής...όπως επίσης στο κτήριο στην Νότια Ολλανδία που στην πρόσοψή του,είναι γραμμένο στην Ελληνική γλώσσα,το ποίημα του αγαπημένου Καβάφη ''' Κρυμμένα..'''τονίζοντας βέβαια πώς πολλά δημόσια κτήρια ,Παν/μια κλπ στο εξωτερικό , που έχουν πρόσοψη κατά μίμησιν του αρχαίου Ελληνικού ρυθμού(της Ακρόπολης),φέρουν επιγραφές,αρχαίων ρητών,αποφθεγμάτων και στίχων..στην αρχαίαν Ελληνικήν γλώσσα..μεγάλη τιμή και αναγνώριση...ευχαριστώ για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.