Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ο σπουδαίος Τζο Νέσμπο έρχεται στην Αθήνα

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης νορβηγικής λογοτεχνίας, ο συγγραφέας Τζο Νέσμπο που έχει γίνει διάσημος για τα αστυνομικά του μυθιστορήματα έρχεται στην Αθήνα στις 27 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε.

Ο Νέσμπο που σπούδασε οικονομικά και αρχικά εργάστηκε ως δημοσιογράφος και χρηματιστής, πρωτοεμφανίστηκε στην αστυνομική λογοτεχνία το 1997 με το μυθιστόρημα “The Bat” όπου κεντρικό πρόσωπο είναι ο ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Ο Χόλε είναι ένας σκληροτράχηλος αντιήρωας που λύνει γρίφους και φτάνει στη σύλληψη των ενόχων ενώ αντιμετωπίζει τους δικούς του δαίμονες και τον αλκοολισμό...



Ο ίδιος ντετέκτιβ πρωταγωνιστεί και στα επόμενα εννιά βιβλία του Νέσμπο που γνώρισαν παγκόσμια απήχηση καθώς κυκλοφόρησαν σε 40 και πλέον χώρες με πωλήσεις που συνολικά ξεπερνούν τα 14 εκατ. αντίτυπα. Τελευταίο του βιβλίο είναι το Phantom. Μόνο το 2011 οι πωλήσεις των βιβλίων του Νέσμπο στην Αγγλία έφτασαν στα 717.000 αντίτυπα, φέρνοντάς τον στη δεύτερη θέση της αστυνομικής λογοτεχνίας πίσω από τον Σουηδό, Στιγκ Λάρσον. Λόγω της επιτυχίας των μυθιστορημάτων του, η Washington Post τον αποκάλεσε «ο επόμενος Στιγκ Λάρσον».

Ο συγγραφέας θα παραβρεθεί σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Γκαίτε με αφορμή την κυκλοφορία του έβδομου μυθιστορήματός του (“Snowman”) στα ελληνικά με τίτλο «Ο Χιονάνθρωπος» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Το ίδιο βιβλίο θα μεταφερθεί και στην μεγάλη οθόνη από τον Μάρτιν Σκορσέζε. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Κυνηγός κεφαλών» - που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά μυθιστορήματός του - προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες τον περασμένο Ιούλιο.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.