Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ας μην ξεχνάμε: Σαν σήμερα 20 Ιουλίου 1974

Μπορεί να είμαστε θεματικό ιστολόγιο που αφορά την λογοτεχνία όμως κάποια πράγματα δεν μπορούν να μη μας αγγίζουν.

Σαν σήμερα έγινε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 από τον τουρκικό στρατό. Περίπου 40.000 τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν παράνομα στις βόρειες ακτές της Κύπρου, την κατέλαβαν και μέχρι σήμερα κατέχουν επίσης παράνομα το 37% περίπου από το κυπριακό έδαφος.
Οι φίλοι γείτονες που μέχρι και πριν μερικούς αιώνες ζούσαν σε νομάδες, κατάφεραν να σκοτώσουν 4.000 Κύπριους και να κρατήσουν φυλακισμένους- αγνοούμενους- βασανισμένους περίπου 2.000 ακόμα ανθρώπους.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο μια τέτοια αναφορά μνήμης θα γίνει από τους τηλεοπτικούς δέκτες των καναλιών που εκπέμπουν με απίστευτη μανία διάφορες τουρκικές σειρές, εμείς όμως νιώσαμε την ανάγκη να το κάνουμε.
 Ευχή μας να μην ξαναβρεθούμε ποτέ ξανά σε τέτοιες καταστάσεις και να ζήσει επιτέλους αυτός ο πλανήτης όσο μπορεί ειρηνικά.



1 σχόλιο:

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.