Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ας μην ξεχνάμε την σημερινή ημέρα...


Οι διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός από εμάς δεν μπορούν να μας κατατρέχουν. Γι΄αυτό λοιπόν ανεξαρτήτως πολιτικής άποψης θα πρέπει όλοι μαζί να τιμήσουμε την σημερινή ημέρα.

Σήμερα λοιπόν, δεν είναι αργία, είναι απεργία. Πρόκειται για την μέρα που αποδεικνύει  περίτρανα ότι όταν ένας λαός θέλει, μπορεί. Αν ο λαός καταλάβει την δύναμη του και διεκδικήσει τα δικαιώματα του, τότε είναι σίγουρο ότι θα νικήσει. 

Ας τιμήσουμε την σημερινή ημέρα μέσω της σελίδας μας με ανάλογο τρόπο. Εκείνη η μέρα, το Σάββατο της 1ης Μαϊού του 1886, ήταν ίσως μια από τις ποιητικότερες ημέρες στην ανθρώπινη ιστορία...


400.000 εργάτες σε όλη την Αμερική σε απεργία, 80.000 στην πόλη του Σικάγο, 1350 οπλισμένοι αστυνόμοι, άγνωστος αριθμός νεκρών (κάποιοι μιλούν για περίπου 12 ανθρώπους νεκρούς), νικητές;;; Αυτοί που πολέμησαν και πολεμήθηκαν. 

 Το 1892 έγινε και η πρώτη κινητοποίηση της πρωτομαγιάς και στην Ελλάδα, ζητούν οχτάωρο, αργία της Κυριακής και ασφάλιση. 


Το 1936 οι καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης διεκδικούν τα δίκαια τους, όμως για να τους διαλύσουν χρησιμοποιήθηκε η αστυνομία αλλά και ο στρατός. Συνολικά η εργατιά θρήνησε τότε 12 νεκρούς ενώ υπήρξαν και 300 τραυματίες. Αυτοί οι νεκροί τιμούνται στον '' Επιτάφιο'' του Γιάννη Ρίτσου.  

1 σχόλιο:

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.