Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση παράστασης.


Αυτό που ονομάζουμε θέατρο δεν παύει να είναι ποίηση, και μάλιστα πρόκειται για την κατηγορία του δράματος που είναι  θεμελειώδης  για τους Αρχαίους Έλληνες.

"Αριστοφάνους Αχαρνείς και Πλούτος" με τον Διονύση Σαββόπουλο, στο Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Μαϊου 2012 στις 21:00.
Στις 3 & 4 Μαΐου2012 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει τη δουλειά του πάνω στις δύο κλασικές κωμωδίες του Αριστοφάνη Αχαρνής και Πλούτος. Η μουσική και τα τραγούδια από τα δύο έργα παρουσιάζονται σε μορφή συναυλίας από τον ίδιο τον Διονύση Σαββόπουλο και δεκαέξι μουσικούς και τραγουδιστές. Στη συναυλία συμμετέχει και η Χορωδία των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν γνωστά τραγούδια τού Διονύση Σαββόπουλου από το Φορτηγό, το Περιβόλι Του Τρελού, το Βρώμικο Ψωμί, τα Δέκα Χρόνια Κομμάτια, τη Ρεζέρβα, τα Τραπεζάκια Έξω και τον Χρονοποιό. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη 2012» του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.
Τα συνολικά έσοδα τήςπαράστασης θα διατεθούν υπέρ του Ταμείου Yποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων, με σκοπό την παροχή μερικών ή ολικών απαλλαγών από δίδακτρα σε οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία,είναι ένας μη κερδοσκοπικός κοινωφελής οργανισμός, μη επιχορηγούμενος από το κράτος, ο οποίος διέθετε πάντοτε και διαθέτει έως σήμερα όλη την περιουσία και τα εισοδήματά της για τη λειτουργία των Σχολείων της, των Αρσάκειων-Τοσιτσείων Σχολείων στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα και τα Τίρανα τής Αλβανίας.

Οι κατά Σαββόπουλο Αχαρνής πρωτοπαρουσιάστηκαν στην μπουάτ «ΡΗΓΑΣ» της Πλάκας τον Δεκέμβρη του 1976 και κυκλοφόρησαν σε δίσκο το φθινόπωρο τού 1977 (Λύρα).
Για την άλλη κωμωδία τού Αριστοφάνη, τον Πλούτο, ο Διονύσης Σαββόπουλος έγραψε τη μουσική και μετέφρασε τα χορικά το 1985 για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Επίδαυρο το ίδιο εκείνο καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Louca Ronconi και κυκλοφόρησε σε δίσκο το 1996 (Universal).

EΙΣΙΤΗΡΙΑ: Ταμεία Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Κείμενα – αφήγηση – μουσική και τραγούδια: Διονύσης Σαββόπουλος

Ενορχηστρώσεις – διεύθυνση ορχήστρας: Ορέστης Πλακίδης

Κορυφαίοι: Ρωξάνη Γαρεφαλάκη, Άσπα Θεοφίλου, Βασιλική Καρακώστα, Άλκης Κωνσταντόπουλος, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Μυλωνάς

Μουσικοί: Δημήτρης Αγαθός (τρομπέτα) - Κώστας Γιαννίρης (μπάσο) - Ευριπίδης Ζεμενίδης (κιθάρες) -Απόστολος Καλογιάννης (τρομπέτα) - Τάσος Παπαστάμου (βιολί) - Ορέστης Πλακίδης (πιάνο, πλήκτρα) - Άγγελος Πολυχρονίου (κρουστά) - Θοδωρής Σουκεράς (τρομπόνι) - Οδυσσέας Τσάκαλος (τύμπανα) - Βασίλης Χατζηνικολάου (ακορντεόν)

Συμμετέχει η Χορωδία Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης
Υπεύθυνοι καθηγητές παιδικής χορωδίας: Ηρακλής Παναγόπουλος, Μυρτώ Βουγιούκα
Υπεύθυνη καθηγήτρια μικτής χορωδίας: Αναστασία Γκίνη
Χορωδιακή επεξεργασία και συντονισμός χορωδιών: Χριστίνα Βαρσάμη Κουκνή
Μουσική διδασκαλία κορυφαίων: Βασίλης Χατζηνικολάου
Ηχοληψία: Γιάννης Τούντας, Αργύρης Λιανός
Φωτισμοί: Κώστας Τσαγανός
Τεχνική διεύθυνση παραγωγής: Κώστας Χαραλαμπίδης
Οργάνωση παραγωγής: Γιάννης Ζαργάνης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δαίδαλος Productions
Παραγωγή: Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.