Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τα 5 δημοφιλέστερα θέματα της εβδομάδας που μας πέρασε...


Δείτε τα 5 άρθρα της προηγούμενης εβδομάδας που διαβάστηκαν περισσότερο ξεκινώντας πάντα με το τελευταίο από τα πέντε...














5. Θέμα Bonus: Ποια είναι τελικά τα 7 θαύματα του κόσμου;


perierga.gr - Ποια είναι τελικά τα 7 θαύματα του κόσμου;Μετά το τέλος του μαθήματος ο δάσκαλος ζήτησε από τους μαθητές του να κάνουν μια εργασία: Έπρεπε να γράψουν σε μια λίστα αυτά που κατά τη γνώμη τους ήταν τα σημερινά «επτά θάυματα του κόσμου». Όσα, δηλαδή, πίστευαν ότι υπερτερούν σε μέγεθος και αξία για τον άνθρωπο στη σύγχρονη εποχή. Το μυαλό όλων, βέβαια, -χωρίς να πολυσκεφτούν- πήγε αμέσως σε κτίρια και μνημεία που κατασκεύασαν σπουδαίοι άνθρωποι ανά τον κόσμο. Έτσι ο κάθε μαθητής ξεχωριστά ξεκίνησε την απαρίθμηση… Παρότι υπήρξαν κάποιες διαφωνίες μεταξύ των μαθητών, οι περισσότερες γνώμες των παιδιών έδειχναν να συγκλίνουν σε συγκεκριμένα «θαύματα» τα οποία αφορούσαν στα παρακάτω:

Η συνέχεια εδώ.

4. Τάσος Λειβαδίτης- Πάντοτε σε περίμενα



3.  Το νόημα της απλότητας- Ρίτσος


2.  ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΠΟΙΗΤΕΣ- Lef Doe



Εξ απαλών ονύχων, άτακτο μαθητούδι
στων πολύξερων συμβούλων το σχολειό,
μονίμως αδιάβαστος - πρώιμο μηδενικό
το βλέμμα 'χα πάντοτε χαμένο στον ήλιο.

Πριν στην σκοτεινή την αίθουσα δειλά να μπω
που 'χε στην πόρτα επιγραφή 'Μαθήματα Ζωής',
σοφός διδάσκαλος μ' έπιασε απ' τον ώμο: "Αργά
ή γρήγορα, νέε, παπαγαλιστί το μάθημα θα πεις”.

Τι λόγια είναι τούτα δάσκαλε; Γιατί σκύβεις το κεφάλι;
Όσο κι αν ψάξεις, αλήθειες, σε φύλλα πεσμένα δε θα βρεις.
Αφουγκράσου με, δάσκαλε! Άκου το αίμα που κοχλάζει!
Ξεσέλωσ' απ' την πλάτη τη ζαλιά, όλη τη γνώση που φέρεις...

Η συνέχεια εδώ


1. Βιβλιοπρόταση: Νίκος Καββαδίας, Γυναίκα- Θάλασσα- Ζωή του Μήτσου Κασόλα.



 
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που δεν αφορά την βιογραφία του Νίκου Καββαδία αλλά την γενικότερη συμπεριφορά του. Μέσα από αυτό το πανέμορφο βιβλίο θα δει κανείς τον ταπεινό και ευθύ χαρακτήρα του μεγάλου αυτού ποιητή αλλά θα ακούσει και ιστορίες από τα ταξίδια του.

Είναι ένα βιβλίο που μιμείται την ποίηση του '' Μαραμπού'', όπως αποκαλούσαν τον ποιητή οι φίλοι του, δηλαδή σε κάνει να ταξιδεύεις μαζί του στα καράβια και να γεύεσαι την αλμύρα της θάλασσας. Μέσα στο συγκεκριμένο πόνημα του Μήτσου Κασόλα θα δει κανείς και χειρόγραφα του Καββαδία καθώς και γράμματα που έχει στείλει στην αδερφή του...

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο, το βιβλίο αυτό είναι ξεχωριστό καθώς μιλάει ο ίδιος ο ποιητής, αφού είναι αποτυπωμένες στο μαγνητόφωνο του.

Σας προτείνουμε αυτό το βιβλίο μέχρι την επόμενη βιβλιοπρόταση μας.

 Μέχρι τότε καλό διάβασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο μας μπορεί να καθυστερεί να ανοίξει όμως ανοίγει. Αυτό θα διαρκέσει για πολύ λίγο ακόμα.
Σας παρακαλούμε τα σχόλια να γίνονται στα Ελληνικά και όχι στα γκριγκλις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα ορθογραφικά λάθη. Επίσης καλό θα ήταν τα σχόλια σας να είναι ανάλογα με το επίπεδο και την θεματολογία του ιστολογίου μας. Γενικότερα δεν λογοκρίνουμε κανένα σχόλιο όμως η θέση μας να είναι τα σχόλια εντός του επιπέδου του blog μας είναι απόλυτη.
Ευχαριστούμε πολύ.